29 Ocak 2013 Salı

DULCE DE LECHE' Li PEYKEK (KÄSE KUCHEN)

 Amma da fiyakali isimi varmis ;) Daha dün yayinliycaktim bu tarifi ama isim cikti bugüne kaydi,simdi de fazla vaktim yok ama yazip cikayim ;)
Gectigimiz günler de süt receli yaptim cok,cok güzel oldu ama sade degilde peykekin üzerinde tarifini vereyim dedim.Sadece de yeniyor ama kalorisi cooookkk,peykek de cok yakisti dogrusu.Tarifi etkinlik sahibesi arkadasim  Gelibolu17  gönderiyorum ve kolayliklar diliyorum arkadasima :)


DULCE DE LECHE; MALZEMELER:
  • Bir litre süt.
  • 200 gr cig krema (schlach sahne)
  • Bir cay kasigi karbonat.
  • Bir su bardağı seker.
Yapilisi:
Krema seker ve süt alti kalin bir tencereye  konur ve devamli  karistirilarak kaynatilir,karbonat kasik icine az su ile eritilir.Bu asamada kaynayan tencere ocaktan alinir cünkü karbonati koyduktan sonra süt kabariyor.Karbonati koyduktan sonra tekrar ocagin üzerine konur ilk basta devamli olmak üzere sonra ara,ara karistirilarak kisik ateste kaynatilir.Bir bucuk iki saat sonra rengi dönmeye basliyor ve rengi koyulup koyulduktan sonra pismis demektir.Sicakken cam kavanoza doldurulur ve sicak iken kavanozun agzi s1k1ca kapatilir.Dolapta saklanir. Afiyet olsun...


Peykek malzemesi:
    • Alt taban icin gerekli malzemeler
    • 50 gr tereyag veya margarin.
    • -Yarim su bardagi seker.
    • -Aldigi kadar un.
    • -Bir vanilya.-
    • Bir tane yumurta.

  • 500 gr taze krema peyniri (quark)
  • 1 paket krema ( 200gr schlach sahne)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyali puding.
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
Yapilisi:

  1. Ilk evvela tabani yapalim.Bütün malzemeleri yogurup ele yapismayan bir hamur elde edelim.Kelepceli pasta kalibini yaglayip ve unlayalim.Yogurdugumuz hamuru alt tabanina yayalim
  2. Sivi malzemelerin ilk once yumurta ve sekeri cirpilir,sirayla digerleri eklenir bardak ayrilir ve benmari usulü ertilmis cikolatayi iki kasik kakaoyla birlikte karisima eklenir iyice karistirilir ve karisik sekilde beyazin üzerine dökülür Önceden isitilmis 150°derece firinda birbucuk saat pisirilir.Üzeri kizarsin diye son 15dk. firini 160° dereceye acin.Ertesi gün veya iyice sogudugundan emin oldugunuzda servis yapin.AFIYET OLSUN::):)

11 yorum:

  1. ismi afilli tadıda güzel...biraz karamel gibi ama içinde sadece şeker süt olması rahatlatıyor hani yağ yok diye sevinirsek eğer:) ellerine sağlık harika olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Canım adı kadar kendi de fiyakalı bence, çok güzel olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ne guzel degerlendirmissin arkadasim , ben tadini acayip merak ediyorum ama bir turlu yapadim :) emeklerine saglik serapcigim..

    YanıtlaSil
  4. Selamlar canım ancak gelebildim güzel tarifini almaya,çook teşekkürler şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/01/dulce-de-leche-li-peykek-kase-kuchen.html yayında,ellerine sağlık ama adı pek bi zormuş :)

    Gene beklerim,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Dulce de leche hiç tatmamış biri olarak böyle tarifleri pek merak ediyorum. Üşeniyorum yapmaya ama birgün deneyeceğim kesin. Cheesecake'e de çok yakışmıştır. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süt reçeli benim de merak ettiğim, fırsat bulup deneyemediğim(uzun pişirme sürecinden dolayı) bir reçete, ellerinize sağlık, sevgiler...

      Sil
  6. Ben bu peykeke bildiğin aşığım..:))Çok ama çok seviyorum ama yaptığımda yerken abartıyorum.
    Bak canım çektirdin yine..:))
    Ellerine sağlık canım..
    Seninki çifte lezzet olmuş,süt karameliyle..
    Nefissss görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Nefisssss görünüyor ellerine emegine saglik arkadasim :)

    YanıtlaSil
  8. Tadından yenemez olayı bu olsa gerek.:) Nefis bir görüntü, bırak ismi de fiyakalı oluversin.

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Annemmm cok güzel senin gibi cokkk beyendim !!!

    YanıtlaSil
  10. Offff bacim nefis bu sekerin olcusu yok ama ; (

    YanıtlaSil

Sevgili arkadaslarim ve misafirlerim,bana ugradiginiz ve yorum yazdiginiz icin cok tesekkür ediyorum.Beni yanliz birakmadiniz hic sanal alemde hepimiz bir aile gibi olduk.Sevgilerimle...