28 Kasım 2013 Perşembe

PATATESLI GÜNES POGACA.

Herkese hayirli Cumalar olsun,yine arayi actim sanirim.Günler kisaldi geceler uzadi blogumla daha iyi ilgilenirim derken iyice saldim kendimi.:) geceleri bilgisayari acmayi sevmiyorum cocuklarla birlikte vakit gecirmeyi tercih ediyorum.Neyse arkadaslar kör topal idare edin beni :D
Gectigimiz senede diyeyim hemen,hemen herkesin denedigi ve gercekten cok nefis olan bu pogacayi bende denemis oldum.Gercekten tadi nefis bir lezzet,hep söylerim ve yine tekrarliyorum cocuklar okuldan eve dönünceye kadar pisirin ve cayida demleyin :) Benim kizlar bayildilar,daha merdivenlerden kokmaya basladilar 'annem yine birsey denemis'diyorlar. :) Canlarim benim,bakin cocuk sevindirmenin degisik bir yoluda budur.Haydi haminlar mutfaga eller hamurlansin. :)))
 
 
 
 




MALZEMELER:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un
  • Patatesli iç malzemesi
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 100 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber
  • Üzerine sürmek için
  • 150 gr. eritilmiş tereyağı
Patatesli için hazırlanması.
  • Patatesleri haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin patatese ekleyin.Maydanozu doğrayın. İçine biraz karabiber ve kimyon ekleyin. Acı seviyorsanız kırmızı biber koyun ve karıştırın.
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleriyle yumaşacık bir hamur yoğurun.Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.Üzerine tereyağından sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayınUzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp çörekotu serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin. Hızlı pişerse içi hamur kalabilir.Nar gibi kızaran böreği fırından alın ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Yanina mutlaka cay olsun kizlar. :)

6 yorum:

  1. görüntü sunum harika.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefis gorünüyor,Serapcım..ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım nefıs gorunuyor...elllerıne sağlık....bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş, harika görünüyor, ellerinize sağlık:))
    Çok iştah açıcı, sabah görünce kahvaltıya yapmak istedim, süper...
    Ben de sizi bekliyorum. Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  5. ohh mis gibi ellerine sağlık. bir dilim aldım

    YanıtlaSil
  6. müthiş olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Sevgili arkadaslarim ve misafirlerim,bana ugradiginiz ve yorum yazdiginiz icin cok tesekkür ediyorum.Beni yanliz birakmadiniz hic sanal alemde hepimiz bir aile gibi olduk.Sevgilerimle...