29 Ocak 2013 Salı

DULCE DE LECHE' Li PEYKEK (KÄSE KUCHEN)

 Amma da fiyakali isimi varmis ;) Daha dün yayinliycaktim bu tarifi ama isim cikti bugüne kaydi,simdi de fazla vaktim yok ama yazip cikayim ;)
Gectigimiz günler de süt receli yaptim cok,cok güzel oldu ama sade degilde peykekin üzerinde tarifini vereyim dedim.Sadece de yeniyor ama kalorisi cooookkk,peykek de cok yakisti dogrusu.Tarifi etkinlik sahibesi arkadasim  Gelibolu17  gönderiyorum ve kolayliklar diliyorum arkadasima :)


DULCE DE LECHE; MALZEMELER:
  • Bir litre süt.
  • 200 gr cig krema (schlach sahne)
  • Bir cay kasigi karbonat.
  • Bir su bardağı seker.
Yapilisi:
Krema seker ve süt alti kalin bir tencereye  konur ve devamli  karistirilarak kaynatilir,karbonat kasik icine az su ile eritilir.Bu asamada kaynayan tencere ocaktan alinir cünkü karbonati koyduktan sonra süt kabariyor.Karbonati koyduktan sonra tekrar ocagin üzerine konur ilk basta devamli olmak üzere sonra ara,ara karistirilarak kisik ateste kaynatilir.Bir bucuk iki saat sonra rengi dönmeye basliyor ve rengi koyulup koyulduktan sonra pismis demektir.Sicakken cam kavanoza doldurulur ve sicak iken kavanozun agzi s1k1ca kapatilir.Dolapta saklanir. Afiyet olsun...


Peykek malzemesi:
    • Alt taban icin gerekli malzemeler
    • 50 gr tereyag veya margarin.
    • -Yarim su bardagi seker.
    • -Aldigi kadar un.
    • -Bir vanilya.-
    • Bir tane yumurta.

  • 500 gr taze krema peyniri (quark)
  • 1 paket krema ( 200gr schlach sahne)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyali puding.
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 limon suyu
Yapilisi:

  1. Ilk evvela tabani yapalim.Bütün malzemeleri yogurup ele yapismayan bir hamur elde edelim.Kelepceli pasta kalibini yaglayip ve unlayalim.Yogurdugumuz hamuru alt tabanina yayalim
  2. Sivi malzemelerin ilk once yumurta ve sekeri cirpilir,sirayla digerleri eklenir bardak ayrilir ve benmari usulü ertilmis cikolatayi iki kasik kakaoyla birlikte karisima eklenir iyice karistirilir ve karisik sekilde beyazin üzerine dökülür Önceden isitilmis 150°derece firinda birbucuk saat pisirilir.Üzeri kizarsin diye son 15dk. firini 160° dereceye acin.Ertesi gün veya iyice sogudugundan emin oldugunuzda servis yapin.AFIYET OLSUN::):)

25 Ocak 2013 Cuma

SOGANLI EKMEK...

Nihayet yine hafta sonuna ulastik Allahin izniyle,Türkiye'de okullar da kapandi 15 günlük bir tatil.Burada okula devam,cocuklarin tatile de ihtiyaclari var.Burada ki okul sistemi cok degisik,arada sirada tatil yaparlar 2 veya 3 haftalik yaz tatili zaten 6 hafta.Biz de bu 6 haftalik izinde Türkiye'ye gidicez Allahin izniyle. Neyse; bu tatili degerlendirenler icin cok güzel bir ekmek tarifi vermek istedim coluk cocuk ailecek hafta sonu kahvaltisina gidecek bir ekmek.Burada annelere cok is düsüyor,sabah erkenden kalkip hamuru yogurun ki evi missler gibi bir koku sarsin piserken :) Ben de gecen hafta sonu yaptim ve kizlarimla (esim calisiyordu) birlikte yedik Elhamdülillah!. Allah bizi nimetlerine sükür eden kullarindan etsin ins. Bakalim mi tarife?  :)
 
 

MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Bir tane yas maya.
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 + ekleyebilirsiniz su bardağı un.
  • Bir adet kuru sogan büyük boy.
  • Iki corba kasigi tereyag.
 
Yapilisi.
Ilk olarak sogani gelisi güzel dograyip tereyaginda pembelesinceye kadar kavurun ve sogumaya birakin.Hamuru yogurun güzelce özlestirin, soguyan soganlari ekleyin hamuru yogurmaya devam edin.Soganlar iyice karisdiktan sonra bir kenara kabarmasi icin alin.Bir saate yakin kabarsin dinlendirin,kabaran hamuru unlanmis tezgaha alin ve uzun somun haline getirin.Yagli kagit serdiginiz firin tepsisine  ekmegi alin ve yarim saat daha mayalanmasi icin oda sicaginda bekletin.Önceden firini isitin ki;soguk firina girince mayasi kacmasin! 200° firinda kizarana kadar pisirin.Alla agiz tadiyla yemegi nasip etsin.Afiyet sifa olsun herkese.  ;)  (*_*)
     
    NOT:Almanyada yasayanlar icin temiz yagli hagit bulmak cok zor,bir sürü kagit var ama iclerinden en temizi bu   toppits  marka.Eger ilgilenenler icin bilgi vereyim dedim,marketlerde satiliyor ve en pahalisi da bu.Bir kücük not daha,bu marka yahudi markasi. :(

22 Ocak 2013 Salı

Firinda kabak...

Yarin mübarek Mevlüt Kandili,öncelikle herkesin kandili mübarek olsun ve Allah bizi affetsin(amin)
Biz kücükken ayni köydeydik anneannemle ve soguk kis günlerinde giderdik,kücük toprak odasinda sicacik kuzinesi vardi.Ve o kuzine de bize kabak pisirirdi hatta biz gittigimiz zaman pismis bulurduk cogu kez.Bazen tencerede bazen de kuzinenin firininda bulurduk,yanaklari icersinin verdigi sicakliktan kirmizi gül gibi kizarmis bulurduk anneannecigimi. :( Ama ben o günleri cok özlüyorum ve anannemi coookk özlüyorum! Izine her gittigimde vedalasirken "bakalim bir daha ki gelmene beni bulacakmisin kizanim"derdi,bende "bulusuruz anneanne deme öyle"derdim. ;( Ama dedigi oldu ve gittigimde onu bulamadim,ahirete göcmüstü.Allah merhametiyle muamele etsin insAllah.Izine giderken ona findiksiz cikolata götürürdüm cünkü disleri olamdiginda yiyemezdi digerlerini,ilk kiz torunuydum ben onun."Ben ölünce arkamdan cok Yasin oku" derdi bana.Okumammi hiicc. :(  Neyse ben aglamadan tarife geceyim.Evet o günleri yaad etmek icin yaptim oldumu? evet oldu ama o lezzet o tad varmiydi? yoktu ve hepsi daha yemeden bogazima dizildi. :( Ben tarife gecemiyecegim arkadaslar. Bütün olmuslerimiz icin birer FATIHA! okuyalim en iyisi. :( 
 
 

MALZEMELER:
  • Büyükce dilimlenmis kabak ve üzerine serpmek icin toz seker az miktarda.
  • Kabaklar kabuklu sekilde ortasina bicakla cizik atilir ve firinda pisirilir.Yerken isteyen üzerine toz seker,bal,tahin pekmez veya süt receli ekleyebilir.Tamamen teferruat zaten. :)  Afiyet sifa olsun herkese.
  • TEKRAR HAYIRLI KANDILLER...

20 Ocak 2013 Pazar

VAHHABiLiK NEDIR VE KiMLERDiR BUNLAR?

Herkese hayirli bir hafta diliyorum arkadaslar,malum Efendimiz Hz:Muhammed (SAV) Dogdugu ay olan Rebiulevvel ayindayiz ve Carsamba günü de Mevlüt kandili.Allah bizi kendine layik kul Habibine layik Ümmet etsin.(amin).Gelelim esas konumuza,nacizane uyarmak icin yazicam, burasi da bir sosyal paylasma sitesi en azindan bir kisi okusa bilinclenir,Allah bizi hayirlisiyla uyandirsin insAllah.Vahhabilik cok cabuk yayginlasiyor her alanda sayilari bircok artiyor,insanlari cok kandiriyorlar.Mübarek günlerde yapilan ibadetleri bidat diye inkar ediyorlar,insanlari ibadet yapmaktan ali koyuyorlar.Allah dostlarini inkar ediyorlar,70 bin alimin imami olan Imami Rabbaniyle dalga geciyorlar ve diger cok mübarek Allah dostlarinla alay edip duruyorlar.Allah'im bu insanlarin serrinden bizleri muhafaza eyle.Bizden gelecek nesilleri onlarin nesillerinden uzak et.Kendi serlerini baslarina cevir.(amin)  Arkadaslar lütfen okuyun ve bilin kimler bu insanlar ve sifatlari asagida yazilanlari sonuna kadar okuyun lütfen diyorum.Insanlara bal baklava sunup alttan zehiri veriyorlar.Bu devirde kimse sultan degil,"Hüküm ancak ve yalnız Allâh'ındır" (Yusuf 40.)
Bakalim kimlermis bunlar...

  1. Vehhabiliği kuran, Mehmed bin Abdülvehhabdır. İngiliz casuslarından, Hempher’in tuzağına düşerek, ingilizlerin (İslamiyet’i imha) etmek çalışmalarına alet oldu.

    [İngiliz Casusunun İtirafları kitabında, Vehhabiliğin kuruluşu uzun anlatılmaktadır. Bu kitabı, www.hakikatkitabevi.com adresinden okuyabilir ve temin edebilirsiniz.]


  1. Vehhabilerin üç temel inancıAbdülvehhab oğlunun Kitab-üt tevhid ve torununun buna yaptığı Feth-ül mecid adındaki şerhde, 250’den fazla bozuk inanışları vardır. Bunların temeli, üç meseledir.

    Diyorlar ki:

    1-
    Amel [ibadet], imanın parçasıdır, azalır çoğalır. Bir farzı yapmayan, mesela farz olduğuna inandığı halde, tembellikle namaz kılmayan kâfir olur. Bu öldürülür, malları vehhabilere taksim edilir.

    2-
    Peygamberlerin ve Evliyanın ruhlarından şefaat isteyen, bunların mezarını ziyaret edip, bunları vesile ederek dua eden kâfir olur. Kabirde olandan işitmeyenden dua istemek şirktir. Ölü ve uzakta olan diri, işitmez ve cevap vermez. Bunların fayda ve zararları olmaz. Ölmüş peygamberden de bir şey istemek şirktir.

    3-
    Mezarlar üzerine türbe yapmak ve türbelerde namaz kılmak ve ölülerin ruhlarına sadaka adamak, caiz değildir. Haremeyn halkı şimdiye kadar kubbelere, duvarlara tapındı. Sünniler ve Şiiler bunun için müşriktir. Bunları öldürmek, mallarını yağma etmek helaldir, kestikleri leş olur.

Bozuk Inanclari neler bakin.

  1. Bir Mezhebe uymayı kabul etmezler.

    2-
    (Türbelerdeki Evliyaya tevessül etmek, şirktir. Peygamberlerin ve Evliyanın mezarlarına türbe yaptırmak, Allah’tan başka şeylere tapınmaktır. Her türbe puthanedir. Bunların çoğu Lat ve Uzza putları gibidir. Müslümanların çoğu müşrik oldu) derler.

    3-
    Şefaate inanmazlar.

    4-
    Keramete inanmazlar.

    5-
    Tasavvufa inanmazlar. Bu konuda şöyle diyorlar:
    (Tasavvufun başlangıcı, Hind yahudilerinin bir oyunudur. Eski yunanlılardan alınmıştır. Tasavvufcular, şirk ve küfür üzeredir. Bunların kitapları, Ebu Cehlin hatırlarına gelmeyen şirk ile doludur. Mürid şeyhine tapınıyor. Evliyanın mezarlarını putlaştırıyorlar. Onlara tapınıyorlar. Mısırlıların en büyük mabudları Ahmed Bedevidir. Muhyiddin-i Arabi, yeryüzünün en büyük kâfiridir.)

    6-
    Allahü teâlâ için adak yapmak ve hayvan kesmek ve bunların etlerini fakirlere dağıtıp, sevaplarını Peygamberlere ve Evliyaya hediye etmek şirk diyorlar.

    7-
    Resulullahı övmeye, Ondan şefaat istemeye şirk, böyle yapan müslümanlara müşrik, yani puta tapan kâfir damgasını basarlar. (Ölüler kendilerine söylenileni duymazlar. Ölüden dua, şefaat istemek, ona tapınmak olur. Mescid-i nebeviye namaz kılmak için girenin, selam vermek için, kabre gitmesi, Hücre-i saadeti ziyaret için, uzak yerlerden gelmek yasaktır) derler.

    Resulullahı metheden imam-ı Busayri’nin (Kaside-i bürde)sinden örnek vererek: (Bu sözler Allah’tan başkasına güvenmek, mahluku büyültmektir. Şirktir) derler.

    8-
    (Arş kadimdir), (Allah Arş'ın üzerinde oturur, kendisi ile beraber oturması için Resulullaha da yer bırakır) derler.

    9-
    Sebeplere yapışmaya, vesileye, tevessüle şirk derler.

Not: Bütün bu bozuk inanç ve iddialarına diğer maddelerde cevap verilmiştir.

İbahilik nedir?
Sual:
Vehhabilik, selefilik adı altında sinsice hızla yayılıyor. Mezhep, âlim falan tanımıyorlar. Vehhabi olmayana kâfir diyorlar. Vehhabilikten önce ölenlerin de müşrik yani kâfir olarak öldüklerini söylüyorlar. İslam âlimleri Vehhabilerin kâfir olduklarını bildirmiş midir?
CEVAPVehhabiliği ingilizler kurdurmuştur. Vehhabilerin kâfir olduklarına dair bir çok kitap yazılmıştır.

Ahmed bin Seyyid Zeyni Dahlan, Mekke’nin müftisi ve reis-ül-uleması ve Şafii şeyhul-hutebası idi. Birçok eserleri olup, (Hülasat-ül-kelam fi beyani umerail beledil-haram), (Firreddi alel-vehhabiyyeti-etba-ı mezhebi İbni Teymiyye) ve (Ed-Dürer-üs-seniyye) kitaplarında Vehhabilerin içyüzlerini açıklamakta, yanlış yolda, sapık olduklarını âyet-i kerime ve hadis-i şeriflerle göstermektedir.

Yusüf Nebhani’nin (Şevahid-ül-hak) kitabında, ikinci Abdülhamid hanın bahriye mirlivası [amirali] Eyyub Sabri Paşanın (Tarihi Vehhabiyan) ve (Mirat-ül-Haremeyn) kitaplarında da iç yüzleri yazılıdır.

İbni Abidin’in üçüncü cildinde bagileri anlatırken ve (Nimet-i İslam) kitabının nikah bahsinde, Vehhabilerin ibahi yani dinsiz oldukları açıkça yazılıdır.

İbni Âbidin
hazretleri buyuruyor ki:
Vehhabiler, kendilerini Müslüman sayıp, vehhabilere muhalif olanların müşrik olduğuna inanırlar. Bundan dolayı Ehl-i sünneti ve Ehl-i sünnet âlimlerinin öldürülmesini mubah görürler. (Redd-ül-muhtar)

Nimet-i İslam
kitabını her yerde bulmak mümkündür. Bu kitapta Hıristiyan ve Yahudi kadınlarla evlenmek caiz olduğu bildirilirken Vehhabilerle evlenmenin caiz olmadığı bildiriliyor. Şirk sebebiyle muharremattan olanlar bahsinde bâtıniyye ile evlenmenin haram olduğu bildirildikten sonra, 1 numaralı dipnotta deniyor ki:
(Bâtınıyye ki, onlara Talimiyye ve İsmailiyye ve İbahiyye dahi denir. Son asırlarda onlar vehhabiyye ismini almışlardır Ve din kisvesi içre, öteden beri dinsiz oldukları halde ehl-i dine ihanet ede gelmişlerdir.)

Not:
Nimet-i İslam kitabı, herkes tarafından en sahih ilmihal olarak kabul edilmektedir. Mezhepsizler bile bu kitabı övmektedir. Mezhepsizliği savunmak için (Mezhepsizlik Yaygarası) isimli kitap yazan müteveffa Ahmet Gürtaş bile, adı geçen yaygarasında Nimet-i İslam için "Şaheser" tabirini kullanmıştır. İbni Âbidin hazretlerinin Redd-ül-muhtar kitabı ise en sahih, en kıymetli fıkıh kitabıdır.

Kâfir mi, bidat sahibi mi?
Sual:
Vehhabiler için, Herkese Lazım Olan İman kitabında, bidat sahibi denirken, İslam Ahlakı kitabında ise, kâfir deniyor. Bu fark nereden ileri geliyor?
CEVAPKonular anlatılırken, bunların o hususlardaki bazı iddia ve inanışları küfür oluyor, bazıları bid’at oluyor. Küfür olan inanışları yüzünden kâfir, bid’at olan inanışları yüzünden bid’at ehli deniyor. Mesela, (Peygamberler, kabirlerinde, namaz kılarlar) gibi hadis-i şerifleri tevil ediyorlar, bu konularda bid’at ehli oluyorlar. (Herkese Lazım Olan İman)
İdris, Şit ve Âdem aleyhimüsselamın peygamber olduklarını inkâr ettikleri için ve Müslümanlara müşrik dedikleri için kâfir olurlar. (İslam Ahlakı)

Vehhabilerin kâfir oldukları, Nimet-i İslam kitabının nikah bahsinde de yazılıdır.


http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1656

Daha ayrintili aciklamalr bu sitede ve bu siteden alintidir...

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...





16 Ocak 2013 Çarşamba

Ispanakli Mantar kavurmasi.

Iki sebzenin birbirine bu kadar yakistigina inanamadim dogrusu cok lezzetli oldu.Hafif diri biraktim iyice pisirmedim lezzeti daha bir belirgindi,etin yanina garnütür olarak nefis olur.Herkeslere tavsiyemdir,denemek isteyenlere. :)
 
 

Melzemeler:
  • 5Adet kahve rengi mantar.
  • Bir kase dogranmis ispanak.
  • Bir adet kuru sogan.
  • Sizma zeytinyag,tuz ve karabiber.
Yapilisi:
Mantarlar yikanir ve kurulanir.Ispanak iyice yikanir ve ince dogranir veya bicak degdirmeden elle koparilir.Sogan gelisi güzel dogranir,zeytin yag teflon tavada kizdirilir. Harli ateste önce mantarlar sotelenir  ardindan sogan ve ispanaklar atildiktan sonra devamli karisitirilir ki;fazla su salmasina engel olsun.Harli ateste hepsi  sotelenir fazla pismesin ama yenicek gibi olsun :)  Tuz ve karabiber atilir ve servise hazirdir. Afiyet sifa olsun...

15 Ocak 2013 Salı

BU BiR VEDA BUSESi...

Basliga bakip aldanmayin arkadaslar,bazi sayfalar gibi bende bu takdigi uygulayayimdedim :) Tabii tutar mi bilemem. Bazi blogcular böyle yapiyor herhalde gündeme böyle mi gelmek istiyorlar anyamadim.Gidiyorum ayaklarina yatip milleti kandiriyorlar,sonra da 'ayy gidememiste herkesi seviyormusta'bir sürü süslü kelimelerle insanlarla oynuyorlar.Tabii takip eden arkadaslar da gidip n'neden gittigini soruyor hakli olarak,herhalde yorum toplamak icin yapiyor.Yaa,arkadas! gideceksen adam gibi git,kalacaksan da adam gibi yap.Ne o öyle insanlari aptal yerine koymak.Gerci gidersen de bir iki ah vah sonra zaten unutulursun.Burasi böyle sanal yani,ama gercekten (!) benim sevdigim arkadaslarim var onlari gercekten kiyamam.Ilk blogumu actigimda 2006'inin sonlariydi  ve o kadar güzel ve samimi bir ortam vardi,her ay kaliteli  ve degisik etkinlikler vardi.Yani insanlar kandirikci degildi.Bu kisiler hep uzaklastilar nedendir bilmiyorum,kalanlarda on parmagini gecmiyor.Neyse: Gecen gün arkadasimi aksam cay icmeye cagirdim ve gelirken bu nefis kekini de beraber getirdi,bir dilim ayirdim ve ertesi gün resmini cekip yayinlarim dedim.O gün bugün yayinda kekin Bahar'cigim. :)  Simdi ben gidiyorum desem bakalim bana kac kisi yorum yapicak ve arkamdan üzülcek :) Yoksa siz beni masuzcuktan mi seviyorsunuz? :D
Simdi söz Bahar'in tarifi o verecek.  ;)
 
 

MALZEMELER:

ISLAK KEK
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
SOSU İÇİN
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı dolusu kakao
YAPILIŞI
Kek için bütün malzeme karıştırılır . 170 derecede pişirilir. Bu arada sos malzemeside çırpılır. Kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine hazırlanan sos dökülür. Afiyet olsun...
BAHAR...  :)

13 Ocak 2013 Pazar

ETLi PATATES.

 Hayirli bir hafta diliyorum herkese,hafta sonu ne kadar cabuk gecti anlamadim iki gün misafirim vardi.Aksama söyle güzel bir etli patates pisirin kisin bu soguk günlerinde nede iyi gider degil mi? Bizde  s1iklikla pisen yemekler arasindadir kendileri :)  Aksama daha cok var gerci ama eger planiniz yoksa yemek icin tavsiyemdir. ;)
 
 

MALZEMELER:
  • 500 gr dana et
  • Iki tane büyük patates.
  • Bir bas sogan.
  • Bir'er kasik domates ve biber salcasi.
  • Tuz ve yeterince su.
  • Siviyag iki corba kasigi kadar.
Yapilisi:
Ilk olarak etleri haslayarak baslayalim yemege,cünkü patateslerin pisme süresi etlere göre daha cabuk.Patatesleri soyup küp seklinde dogradiktan sonra yikanir.Tencere ocaga konur siviyag isindiktan sonra yemeklik dogranmis soganlar kavrulur,salcasi eklenir.Ardindan haslanmis etler ve patatesler atilir bir iki defa hepsi birlikte döndürülürek kavrulur.Enson sicak su eklenir tuzu atildiktan sonra orta ateste pisirilir.Patatesler pisdikten sonra yemegimiz hazirdir. Yanina lahana tursusu veya havuc ve turp salatasi cok yakisir.Afiyet sifa olsun...

10 Ocak 2013 Perşembe

PATATESLi OMLET.

Simdiden herkese hayirli Cumalar diliyorum,Allah  hayirli dileklerimizi lütfüyle kabuledip en hayirli zamanda versin ve ne s1k1ntilarimiz varsa hayirlisiyla gidersin insAllah.
Biz acizis istemeyi bilmiyoruz,Peygamberimiz (SAV) hangi hayirlari dilediyse bizde o hayirlarin hepsini dileniyoruz Rabbim,hangi serlerden sana sigindilarsa o serlerin hepsinden sana siginiyoruz Allahim,kabul buyur.(amin)
Hafta sonu gelmisken ailece yapilacak kahvaltilarida agiz tadiyla yenicek bir omlet buldum arkadaslar.Isim olarak ispanyol omleti diyorlar ama ben ona inanmiyorum,bu omleti kesin biz bulmusuktur onlar bizden görmüstürler. :) Neyse; eger omlet yapicaksaniz mutlaka bu tarifi kesin tavsiye ediyorum...  :)
 
 

MALZEMELER:

    • 4 yumurta
    • 4 patates ( orta boy)
    • 1 orta boy soğan
    • Yeterince sıvıyağ ( patatesleri pişirmek için )
    • 1 yemek kaşığı tereyağ ( omleti kızartmak için )
    • Tuz,karabiber:

    • Hazırlanışı :
  1. Patatesler halka halka dilimlenir ve ortadan kesilir ve soğan yarım ay kesilir.
  2. Tavada fazla olmamak şartıyla sıvıyağ dökülür ve patatesler ve soğanlar ilave edilip kapağı kapatılıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir. ( yumuşayan patatesler birkaç dakikada kapağı açık olarak hafif kızartılmalı)
  3. Ayrı bir kapta yumurta tuz ve karabiberle birlikte çırpılır.
  4. İçine pişen patatesler ilave edilip yavaşça karıştırılır.
  5. Tavada tereyağ eritilip bu karışım dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir ve kısık ateşte altı iyice kızarana kadar pişirilir.
  6. Altı kızaran omlet düz bir tepsiye dikkatlice çevrilir.
  7. Sonra tekrar pişmeyen taraf alta gelicek şekilde tavaya dikkatlice yerleştirilir.
  8. Altı iyice kızarana kadar pişirlir ve servis tabağına alınır.
  9. Kısık ateşte her iki tarafıda iyice kızartılmalı yoksa içi pişmeyebiliyor.
  10. Ayrıca ben omletin kalın olmasını istediğim için en küçük tavamda pişirdim.( en küçük yumuta sahanında )Küçük ama kalın bir omlet oldu.
  11. Omleti çevirirken çok yavaş ve dikkatli olmalı ki dağılmasın.
  12. AFIYET SIFA OLSUN...

7 Ocak 2013 Pazartesi

Terbiyeli Rezene.(Fenchel)

Ben artik karar verdim ki benim damak tadim gercekten degisti,kendimi bile yeni tanimaya basladim ki;karsimdakini nasil cözeyim :)  Hani bazen denir ya "seni hic taniyamamisim" diye,aynen öyle.Rezeneyi ilk Izmir'li olan arkadasim Ayse'de yemistim ve o gün bugündür arada sirada alirim eve.Bir arastirma yaptim baska neler olur diye en cazip bu tarif geldi.Degisik ve egzotik bir tadi var,benim gibi her türlü lezzeti denemeye merakli ve seven herkese tavsiyemdir. :) Hayirli haftalar diliyorum...
 

MALZEMELER:

  • 350 gr yağsız kuzu veya dana eti(kubasi dogranmis ve haslanmis)
  • 1 fençel(iyice yıkanılıp,1-2 parmak kalınlığında doğranmış)
  • 1 kuru soğan(yemeklik doğranmış)
  • Siviyag,tuz.
  • 2,5 su bardagı su
 
Terbiyesi için:
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı un,iki corba kasigi yogurt,yeterince su.


Yapilisi:
  • Tencerede  haslanmis etlerle dogranmis soganlari siviyagda kavurdum,suyunu koyduktan sonra kaynamaya baslayinca yikanmis ve dogranmis rezeneyi icine atiyoruz ve pisirmeye birakiyoruz kisik ateste.Diger yandan terbiyesini hazirliyoruz,rezene pismeye döndükten sonra terbiyesini yavas,yavas ekliyoruz.Kendi halinde yine kisik ateste pisirmeye birakiyoruz ki; cok karistirinca rezene dagilabilir.Pistikten emin olduktan sonra ocagi kapatip dinlendiriyoruz,tuzunu en son ekliyoruz.Afiyet olsun. :)

3 Ocak 2013 Perşembe

Damla cikolatali topkek (muffin.)

Bir kalip kek yapinca cocuklar esim olsun bir dilim yerler ama bir daha yüzüne bile bakmazlar.Ben de careyi top kek yapmakla buldum,ayni malzemelerle yapilan ve her defasinda daha da lezzeti yakaladigim bir top kek tarifim var.Eger cocuklari sevindirmek isterseniz bu tarif birebir. :)
 
 


MALZEMELER:

  • Üc yumurta.
  • Bir bardak seker.
  • yarim bardak siviyag.
  • Bir bardak süt.
  • Bir vanilya ve kabartma tozu.
  • Yarim bardak  damla cikolata
  • Aldigi kadar un,
Yapilisi:
Yumurta ve seker iyice cirpilir ardindan vanilya süt ve siviyag eklenir,un ve kabartma tozu elenir karisima eklenir en son damla cikolatalar eklenir ve karistirilir.Kaliba kek kaliplari yerlestirilir ve kek kasik yardimiyla  bölüstürülür.180° önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.Afiyet sifa olsun herkese...  :)