18 Şubat 2013 Pazartesi

Terbiyeli köfteli yer elmasi.

Gecenler de Türk bakkalinda görmemle elime aldigim bir oldu yer elmasini,yillardir hatta hic yemedim desem yeri var.Her zaman dile getiririm yineliyorum ben yaslaninca damak tadim degisiyor,ama ben ne yaslanmak ne de damak tadimin degismesini istiyorum. Ayni kalmak istiyorum yani 18'de :)))  Gönül o yillar da ama yas gidiyor.Gelelim elmaya,bir de pahali mübarek,sanirsin kiyma aldim :) Aldim artik deyip geldim kasaya,daha ordayken aklimdan yemegi nasil yapacagimin da kararini vermistim :) (akil küpü mübarek  :) ) Birgün önceden de köfte yapmistim ve corba yaparim diye ayirmistim kismet yer elmasinaymis,bir de terbiyeli olunca yeni gelin gibi süzülür oldu yemegim. :) 
 
 
 


MALZEMELER:
  • Köfte icin.
  • 200gr kadar kiyma(yagsiz)
  • Bir adet sogan,bir yumurta.
  • Karabiber,kimyon,tuz.
  • Yaklasik 250 gr yer elmasi.
  • Zeytinyag,tuz ve sicak su.
  • Terbiyesi icin.
  • Bi kase yogurt,iki kasik un yarim limon veya sirke.
Yapilisi:
Kiymanin icine sogan rendelenir yumurta kirilir ve baharatlar katilir iyice yogurulur eger civik olursa az miktarda un ilave edin.Biraz dinlendikten sonra findik büyüklügünde köfteler yapin.Tencerye sicak su konur ve kaynayan suyun icine köfteler atilir,bes dakika sonra soyulmus ve küp dogranmis yer elmalari atilir.Diger yandan terbiyesi hazirlanir yogurt ve un iyice cirpilir yogurda az sicak su konur ki;dökünce kesilmesin diye.Yavas,yavas terbiyesi yemege dökülür ve köfteler ve yer elmasi pisene kadar kaynatilir,zaten pisme süresi yaklasik 10,15 dakika sürüyor.Eger koyu olursa az su ilavesi yapilir.Denemek ve degisik bir lezzet arayanlar icin ömründe bir defa da olsa yemelerini öneriyorum,köftenin yani sira yeniyor anliycaniz :)  Sifa niyetine denemenizi tavsiye ederim ;)  Afiyet sifa olsun...

12 Şubat 2013 Salı

Damla sakizli kurabiye.

Damla sakizi dedigimiz nimet ne güzel birsey,mübarek yakistigi lezzetlere de ne güzel tad veriyor.Sütlü tatlilara,kurabiyelere veya keklere,gerci kek olayina daha giris yapmadim ama aklimin bir kösesinde var, orada duruyor. :)
Yaklasik bir yil olucak yapali kurabiyeyi artik zamani geldi dedim ve yayinliyorum ;)  Hanimlarin altin veya parali günleri bitmez veya misafirleri yani biz hanimlarin gezme bahanesi coktur.Giderken yapip götürebilirsiniz veya evinize gelecek olanlara yapabilirsiniz,tavsiye ediyorum :)
Ben de bu tarifimi arkadasimim düzenledigi  P.D.C.Etkinligini sahibi  GELIBOLU17   arkadasima gönderiyorum  basari ve kolaylik diliyorum...
 
 


MALZEMELER:
  • 125gr tereyag.
  • Bir cay bardagi siviyag.
  • Bir su bardagi pudra sekeri.
  • Bir paket kabartma tozu.
  • Bir yumurta.
  • Bir su bardagi nisasta.
  • Aldigi kadar un.
  • Üc adet pirinc büyüklügünde damla sakizi tanesi.
Yapilisi:
Oda sicakligindaki tereyagi ve siviyagi sekeri ve yumurtayi iyice mikserle cirpin.Nisastayi ekleyin ve elinizle yogurmaya gecin.Yavas yavas un ilavesi yapin kabartma tozunu un ile birlikte atin,un halina getirdiginiz damla sakizini atin ve kulak memesi yumusakliginda olucak hamur. 10 dakika dinlendirin,önceden isitilmis firinda 180° fazla kizarmadan pisirin.Yaklasik 15 veya 20 dakika arasi.Firindan cikarinca yumusak oluyor ama sogudukca kendini cekiyor.Bereketli kurabiye oluyorlar hava almayan saklama kabinda saklayin... Damla sakizin kurabiyede ki tadina demlenmis miss gibi caylan tadina varin :)  Afiyet sifa olsun...

7 Şubat 2013 Perşembe

YASSI CÖREK (nami degir Waffel)

Herkese hayirli Cumalar diliyorum öncelikle,Müminin bayramidir Cuma ve bizde bunu bayram bilip hayirla yad edelim insAllah.
Hazir cocuklar evde simdi tatil zamani evde tutmak zor olur onlari böyle güzel tatlilarla agizlari tadlansin cocuklarin :) Tabii enerjilerini nerede harcarlar oda tartisilir gerci :D Neyse olsun cocuklar veya kendimizi simartmak iyi geliyor,mesela benim bugün simarmaya cok ihtiyacim var :(  Simartin beni kizlar. :) Fazla simarmadan geciyorum tarife ;)
 
 



MALZEMELER:
  • 100gr tereyag.
  • Iki yumurta.
  • Bir su bardagi süt.
  • iki adet vanilya,bir cay kasigi kabartma tozu.
  • Iki bardak un.
  • Bes corba kasigi toz seker ve bir fiske tuz
  • Pudra sekeri (üzeri icin)
YAPILISI:

  • Yag eritilir kalan bütün malzemelerin hepsi mikser yardimiyla cirpilir,akici bir kivam elde edilir.Waffel makinasina kepce yardimiyla dökülür pisirilir,bu islem bitene kadar devam eder.Mevsim meyvelerinden cilek,kivi,muz gibi meyvelerle servis yapilir bir de bunu arasina nutella olucak üfff.AFIYET OLSUN:)

4 Şubat 2013 Pazartesi

ETLI KEREVIZ SAPI YEMEGI.

Herkese hayirli bir hafta diliyorum.Biz kerevizle bu yil tanistik ve birbirimizi cok sevdik kanka olduk.Alisverise gittigimde mutlaka almis oluyorum,bazen marketlerde indirimli oluyor o zaman iki paket aliyorum :)
Genelde kafa alirdim ama gecen saplarini görünce ha sapi ha kafasi dedim :) aldim ama saplari daha bir lezzetli geldi bana.Hele ki icine nohut ve et girerse tadi bambaska oluyor,bakin hafta icinde mutlaka pazar olur kesinlikle tavsiye ediyorum alin ve deneyim diyorum ben

 
MALZEMELER:
  • Bir su bardagi haslanmis nohut.
  • Bir kase haslanmis kusbasi et.
  • Bir demet taze kereviz sapi.
  • Bir kurusogan,zeytinyag.
  • Bir kasik domates ve bir kasik biber salcasi.
  • Yeterince su ve tuz.
Yapilisi:
Tencereye yag konur ve icinde küp dogranmis soganlar pembelesinceye kadar kavrulur.Etler ve nohutta atilir bir iki cevirerek kavrulur. Iki su bardagi kadar sicak su konur ve yikanmis dogranmis kereviz saplari atilir.Kereviz saplari pisene kadar yemek kaynatilir.Tuzunu da kattik mi islem tamamdir. Afiyet sifa olsun...   :)