18 Eylül 2014 Perşembe

zelati,misir unlu hurmali kurabiye.

Herkese hayirli Cumalar diliyorum,haftanin sonuna geldik ins.Günler cok cabuk geciyor insan anlamiyor gercekten.Hazir okullar acildi beslenme vs derken hemen bir kurabiye yapip sürün firina.Hazir gidalara karsiyim ben elimden geldigince evde birseyler yapip hem deniyor hemde ögreniyorum.Haydi hanimlar hazir yiyeceklere hayir! deyip  saglikli olmaya calisalim...
 

MALZEMELER:

  • 150 gr. un
  • 150 gr. mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr. hurma.
  • 150 gr. eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 100 gr. şeker
  • üstüne serpmek için pudra şekeri
    1. Hurmalari 10 dakika sıcak suda bekletin. Süzüp kağıt havluda kurulayın,yumusayan hurmalari rende yardimiyla ezin veya catalla.
    2. Un, mısır unu, kabartma tozu, vanilin, tuz ve kuru üzümü karıştırın.
    3. Ayrı bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın. Tereyağını ekleyin.
    4. Hepsini bir araya getirip hamuru toparlayın. Eğer şekil verilemeyecek kadar cıvık olduysa, göz kararı un ekleyebilirsiniz (fazla olmasın, bende iki avuç kadar un yeterli oldu örneğin). Dilediğiniz büyüklükte alin ve ic harctan koyup oval şekilde veya pogaca kapatir gibi kapatin.
    5. Fırını 180 C’ye ısıtın. Kenarları kızarmayacak şekilde 12-15 dakika pişirin.
    6. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Hava geçirmez teneke kutuda saklayın.

    2 yorum:

    1. olsada yesem dedim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

      YanıtlaSil
    2. Ellerinize sağlık. Sayfanız çok hoşmuş...

      YanıtlaSil

    Sevgili arkadaslarim ve misafirlerim,bana ugradiginiz ve yorum yazdiginiz icin cok tesekkür ediyorum.Beni yanliz birakmadiniz hic sanal alemde hepimiz bir aile gibi olduk.Sevgilerimle...