23 Ocak 2014 Perşembe

Mantarli Bulgur pilavi.

Herkese hayirli Cumalar diliyorum,Allah dualarimizi,tövbelerimizi kabul etsin ve zulüm altinda bulunan Müslüman kardeslerimizi bir an önce kurtarsin ve bizi o duruma düsmekten muhafaza etsin ins.
Allah'in insanlar üzerinde sayilamiyacak cok nimeti vardir,bunlarin en önemlisi de nimetlerin suurunda olma nimetidir.Bizler aciziz sükr etmeyi beceremiyoruz ama Rabbim merhametli,in bizleri sükreden kullarinin arasina katsinins.Bizim evde en cok sevilen nimettir bulgur her halini severiz,iste nefis bir bulgur pilavi tarifi var sirada,Buyurun dostlar... :)
 
 
 
Malzemeler.
  •  su bardagi pilavlik bulgur.
  • 250gr mantar.
  • Bir tane kuru sogan.
  • Bir corba kasigi karisik salca.
  • Yeterince su,tuz,siviyag,karabiber.
Yapilisi:

 Mantarlari yikayip kurulayin.Soganlar ve  yarim ay seklinde dogradiginiz mantarlari yagda kavrun bulguru ekleyin ve iyice kavrun,salcasini ekleyin karabiberi de koyun.Yeterince sicak suyuda ilave ettikten sonra,ocagin alti kisilir ve demlendirilir.Yanina salata veya cacik harika bir ögün.AFiYET SiFA OLSUN DOSTLAR...

14 Ocak 2014 Salı

Papatesli pogaca.

Bugün isten eve geldim canim nasil da pogaca istemisti,eve geldigimde baktim ki dolapta olan mayanin tarihi gecmis:( Hevesim gursagimda kaldi,kizlar gelene kadar pisecekti. Neyse; bu pogacalari gecen kis yapmistim arka fonda belli zaten kar var. etkinlik icin yapmistim ama etkinlik bitti tabii ben yetisemedim :D Arkadaslar öyle nefis oldular ki puf puf,ister altin gününe,ister cocuklar okuldan gelene kadar,isterseniz caniniz cok istedigi zaman yapin tavsiye ediyorum.Bakalim nasil bir tarifi var? Hadi. :)))
 

MALZEMELER:

  • Bir su bardagi süt ve su.
  • Bir bardak siviyag.
  • Iki  yumurta sarisi( bir tanesi yeterli) üzeri aki hamura. 
  • Bir adet yas maya.
  • Bir cay kasigi tuz,bir corba kasigi seker.
  • Aldigi kadar un.
  • Ici malzemesi:
  • Bes adet orta boy haslanmis patates ve maydanoz.

  • Yapilisi.

    Yogurma kabina un kanulur ortasi havuz gibi acilir,maya ve yag haric ilik su,süt konur yavas yavas karistirilarak yogurmaya baslanir.Yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave edilerek yogurulur,hamur kendini topladiginda yagi eklenir yag iyice yedirilir ve mayalanmaya birakilir.Haslanmis patatesler rendelenir  maydanozlar ince,ince dogranir ic hazirlanir,mayalanan hamurdan parcalar koparilarak tabak seklinde acilir ic malzeme konur ve kapatilir. Yagli kagit serilir tepsiye dizilir,ucu sivri makas ile hamur ortadan kesilir ve 15 dakika tepsi mayasina birakilir, üzerine yumurta sarisi sürülür ve susam cörek otuyla süsülenir.200° isitilmis firinda pisirilir.Afiyetler olsun:)

    8 Ocak 2014 Çarşamba

    Fasulye Piyazi.

    Biz de cok sevilir kuru fasulye hem yemegi hemde salatsi afiyetle yenir.:) Faydalarini düsünürsek hic birsey de yok.Kisaca tarifi yazayim ben kacar kizlar. :) Tavsiye ederim fasulye sevenlere. ;)
     
     
     
    MALZEMELER:
  • Bir su bardagi haslanmis kuru fasulye.
  •  Havuc.
  • Mor  sogan.
  • Bir limon,siviyag,tuz.
  • Birkac dal maydanoz.
  • YAPILISI:
     Fasulyeleri haslayin yikayin süzün.Soganlari piyazlik yani ay seklinde dograyin ve tuzla iyice elinizle ovun,havucu rendeleyin.Karistirma kabinda malzemelerin hepsini birlestirin, tuzunu yagini ve limonunu kattiktan sonra iyice karistirin.Servis tabagina alin ve de afiyetle yiyin.AFIYETLER OLSUN:)

    2 Ocak 2014 Perşembe

    Portakalli hashasli kek.

    Daha önceden de yazdigim gibi kis demek benim icin hep kek demek:) elma,portakal demek.Size de sorayim sizin iicn ne demek? Yine o güzel keklerimden biri de bu potakalli, hashasli kek,himmm nefis ötesi bir lezzet.Ayiptir sülemesi keki iyi de yaptigimi söylerler. :) Geceler uzun insan nefsi cayin yanina birseyler istiyor,neyse alalim bakalim kilolari yaza Allah Kerim veririz ins. :) Bakalim nasil yapmisim?  ;)
     

    MALZEMELER:

  • Üc yumurta.
  • Bir bardak seker.
  • Bir bardak süt.
  • Yarim bardak siviyag.
  • Bir portakalin suyu ve disini rendeleyin.
  • Iki corba kasigi mavi hashas.
  • Bir vanilya,bir kabartma tozu.
  • Aldigi kadar un.
  • Yapilisi:
    Önce yumurta ve sekeri iyice mikserde cirpin,ardindan süt ve yagi ilave edin vanilyayi ve portakalin kubugunu ve suyunu bu asamada ekleyin.En son kabartma tozunu ve unu eleyerek azar,azar koyun,hashadi da ekleyin,kivami ne cok akici nede cok sert olmasin.Yagladiginiz kalibin icine hazirlanan hamuru dökün.180° önceden isitilmis firinda pisirin,ilk 20 dakika firinin kapagini sakin acmayin kek kabarmaz sonra:) Afiyet olsun…