26 Şubat 2014 Çarşamba

Damla sakız pudingli TART.


Herkese merhabalar uzun aradan sonra guzel bir tart tarifi ile karşınizdayim. Kesinlikle deneyin derim tavsiyemdir canlar...

Malzemeler:

  • Iki yumurta.
  • Bir su bardagi süt.
  • Bir su bardagi seker.
  • Yarim su bardagi siviyag.
  • Kabartma tozu ve vanilya.
  • Aldigi kadar un.
Pudingi icin:
  • Iki su bardagi süt.
  • Bir yumurta sarısı.
  • Bir'er yemek kasigi un ve nişasta.
  • 4 yemek kasigi seker.
  • Bir yemek kasigi  tereyağ.
  • Pirinç büyüklüğünde damla sakızı.
  • Süt soğukken bütün malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte koyulasincaya kadar pişirin.En son tereyağını koyun ve mikserin ile hızlı devirde bir iki dakika karıştırın.
Yapılışı:
Yumurta ve seker cirpilir,süt ve sivi yag,vanilya ilave edilir.En son un ve kabartma tozu koyup karistirilir.Yaglanmis tart kalibina hazirladiginiz keki dokun.180° derece firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirin.Pisirdiginiz Pudingi üzerine surun, üst süslemesi size kalmış evde neler varsa süsleyin .Afiyet olsun…