17 Mart 2014 Pazartesi

Visneli kek. (yenilendi)

Hayirli haftalar olsun,ben resimler yenilemek icin eski tarifleri yayinliyorum.Benim en,en cok sevdigim bir kektir,gelen misafirlerimin de cok begendigi bir tarifimdir.Herkese tavsiyemdir...
 



MALZEMELER:
  • Üc yumurta.
  • Bir su bardagi süt.
  • Bir su bardagi seker.
  • Yarim su bardagi siviyag.
  • Kabartma tozu ve vanilya.
  • Bir tane visne konservesi.
  • Aldigi kadar un.
SOSU:
  • Konserveden suzdugunuz visne suyu.
  • Üc yemek kasigi nisasta ve üc yemek kasigi seker.
  • Kisik ateste koyulasana kadar ve devamli karistirarak pisirin.
YAPILISI:
Yumurta ve seker cirpilir,süt ve sivi yag,vanilya ilave edilir.En son un ve kabartma tozu koyup karistirilir.Konserve visneler suzulur,suyu ayrilir sakin dökmeyin.Yaglanmis firina dayanikli borcama hazirladiginiz keki dokun,uzerine suzdugunuz visneleri serpistirin.180° derece firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirin.Pelte haline getirdiginiz sosu, sogumus olan kekin uzerine sicakken dokun.Afiyet olsun…

13 Mart 2014 Perşembe

MARMELATLI KURABIYE ( yenilendi)

Herkese selamlar diyorum,bu aralar kurabiye denemeye taktim.Onceden yaptigim ve eski makinem ile cektigim kurabiye resmini degistirmek istedim.Hazir ürünler almaktansa böyle ev yapimi kurabiyeler yapmayi tercih ediyorum ve benim kizlar da bayilirlar.Herkese tavsiye ederim...
 


MALZEMELER:
  • 1 yumurta (beyazı üzeri için)
  • 250 gr. tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 bardak pudra şekeri,
  • Aldığı kadar un,
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi, (bu defa katmadim)
  • Marmelat
Yapılışı:
Tereyağını, pudra şekeri ile karıştırıyoruz,yumurta sarısını, sıvı yağı ekleyip aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz, hamurdan küçük parçalar koparıp öce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine buluyoruz, ortalarını çukurlaştırıp, 170 derece fırında pişiriyoruz.Kurabiyeler soğuyunca ortalarına marmelat koyuyoruz.AFIYET ALSUN.:)