22 Nisan 2014 Salı

Focaccia (italyan ekmegi)

Biliyorum tatli görmekten s1k1ldiniz,ben de güzel bir ekmek tarifi yayinliyayim dedim.Aslinda benim yaptigim biraz pizzayi andiriyor ama peyniri olmadigi icin ekmek oldu.Yanina ayran veya miss gibi demlenmis cay ile servis yapin coluk cocuk afiyetle yiyelim ins.Bakalim bir tarife.  :)
 
 


MALZEMELER:
  • ekmek hamuru için
  • 2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un – 320 gr
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yas maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
  • kuru biberiye
  • çeri domates
  • sogan,sivri biber
  • zeytin
  • kekik
  • 1 su bardağı kadar zeytinyağı
YAPILISI:
  • Ekmek hamuru için gerekli tüm malzemeyi derin ve geniş bir yoğurma kabına alın.
  • Hamuru yoğurup top haline getirin ve üzerine nemli bir bez örterek 35 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin.
  • Şişip kabaran hamuru iki bezeye bölün.
  • Böldüğünüz bezeyi hafifçe unladığınız tezgaha alarak toparlayın ve çok inceltmeden merdane yardımıyla açın.
  • Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayarak ikisini de hafifçe yağladığınız ve unladığınız fırın tepsisine alın.
  • Fırın tepsisindeki hamurların üzerine zeytinyağı gezdirin ve elinizle yayın. Hamurların üzerine parmaklarınız ile bastırarak çukurlar yapın.
  • İlk hamurun üzerine dilimlediğiniz domatesleri dizin ve biberiye serpin.
  • İkinci hamura zeytinleri yerleştirin ve kekik serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • 2 Nisan 2014 Çarşamba

    imam sarigi pastacik,

    Bir cok blogcu arkadaslarimda gördügüm ve cok nefis olan bu pastaciklari bende denedim.Gercekten de harika oluyor eger daha denemediyseniz tam zamani diyorum.Önümüz yaz hem hafif hemde serinletici bir lezzet.Herkese tavsiyemdir. :)
     
     


    MALZEMELER:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı su
  • 4 yumurta

  • Puding icin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  •  
    ÜZERI icin:
    • 1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
    • 1 su bardağı Hindistan cevizi
    YAPILISI.
    • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
    • Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpın ve kek hamuru elde edin.
    • Hazırladığınız kek hamurunu yağlı kağıt serili klasik dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
    • Kek pişerken kremayı hazırlayın.Tüm krema malzemelerini tencereye alın ve ocağa koymadan iyice karıştırın.İyice çırpınca ocağa alın ve sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin.
    • Yoğunlaşan kremayı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
    • Keki kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından alıp soğumaya bırakın.
    • Soğuyan kekten çay bardağı ile daireler kesin. Bu aşamada çay bardağının ağız kısmını su ile ıslatın ki,kesmesi ve çıkartması kolay olsun.
    • Kestiğiniz kek parçalarından bir tanesinin üzerine kremadan koyup,üzerine diğer kek parçasını kapatın. Kremadan biraz fazlaca koyun ki dışına taşsın ve dışına taşa kısmı kenarlarına sürün.
    • Kenarlarını kremaya buladığınız kekleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.
    • Bitter çikolatayı benmari usulü eritip,pastaların ortalarına kaşıkla çikolata yerleştirin ve buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.