30 Mayıs 2014 Cuma

Etimek tatlisi.

Selamünaleyküm,herkse hayirli aksamlar diler ve Saban ayi mübarek olsun,Allah hakkiyla gecirmeyi nasip etsin.Allah agzimizin tadini bozmasin cekemiyecegimiz yükü tasitmasin(amin).Tatli mi tatli harika bir tatli var simdi sirada,ilk denedigim de pek sevmemistim ama gelin görün ki misafirlerime  hep yapasim var.Bir ölcüden yapinca bayagi bir bereketli oluyor onun icin tavsiyem misafire yapmak ama kalabalik aileler icin tam iyi.Hemen tarife geciyorum.
 
 

    MALZEMELER:

MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Iki adet cig krema(schlagsahne)

KARAMELİ İÇİN
    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    Etimek
YAPILISI:
    Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada çok yakmadan kremalize olması beklenir, üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
    Muhallebisi için 5 su bardağı süt ,1 subardağı un ,1 su bardağı şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir yağ eriyince ateşten alınır,vanilyası ilave edilir,etimeklerin üzerien düzgünce yayilir.Soğuması beklenir, soğuyunca cig krema katilasana kadar   mikserle çırpılır, soguyan muhallebini üzerine sürülür.En üstüne hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.