30 Haziran 2014 Pazartesi

RAMAZAN MENÜSÜ1 # Havucli pilav.

Herkese hayirli Ramazanlar diliyorum ve bütün Ümmeti Muhammede hayirlar getirmesini Allah'u Tealadan temenni ediyorum.Ramazan öncesi hergün bir menü hazirlayip sunmak istedim ama kismet bugüneymis. Ramazan ayi bereket ayidir herkesce bilinir ne olur israftan kacinalim ins,Rabbimiz de ayeti Kerimede buyurdugu gibi "Yiyiniz iciniz fakat israf etmeyiniz" buyuruyor.Yemek pisirirken bu ayeti unutmayalim ins.Her zaman pilav yaparim ama havuclusunu ilk defa denedim  bircok blog arkadaslarim gibi,tarifini ayriyetten vermek istedim. :) Tekrar hayirli Ramazanlar diliyorum ve sizlerden dua bekliyorum. :) Bakalim menümü begencekmisiniz? ;) 
  
 
MALZEMELER:
 
 
  • 2 bardak pirinç
  • 1 orta boy havuç
  • 3 bardak sıcak su
  • Tereyağ ve ve sıvıyağ
  • Tuz

  • Hazırlanışı:
    1. Pirinçleri yıkayıp ılık suda üzerine biraz tuz ekleyip yarım saat bekletin.
    2. Havucu rendeleyin
    3. Tereyağ ve sıvıyağda  havuçu 5 dakika kadar kavurun. (çok fazla kavurmayın pirinçlerle birliktede kavrulacak)
    4. Suyunu süzdüğünüz pirinci de ekleyin ve kavurun.
    5. Sıcak suyunu ve tuzunu da ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    6. Üzerine bez veya kağıt havlu kapatın ve demlenmeye bırakın. 
    7. Afiyet sifa olsun...
     
      



    Ezo gelin corbasiCORBALAR
    ET YAHNISI
    sIRKELI SALATA SALATALAR
    MUHALLEBILI KADAYIFTATLILAR

    3 Haziran 2014 Salı

    Tatli Krep.

    Herkese hayirli günler diliyerek basliyorum,sabah kahvaltilarina tatlisiyla tuzlusuyla yakisan krep;(bize göre akitma) :) nefis oluyor.Yine hafta sonu kahvaltisina yaptigim bu krepleri tavsiye ederim hele ki; üzerine nutella olursa tadindan yenmez. Bakalim tarife. ;)


    MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  •  1 corba  kaşığı seker
  • pişirmek için sıvı yağ

  • Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya azicik siviyag gezdirin. Tavaya  kepçe yardimiyla porsüyonluk  hamur dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.