7 Temmuz 2014 Pazartesi

Kedi dili kolay pasta...

Ramazanda en hafif tatli sütlü tatlilar,bende en hafifinden bir tatli yayilamak istedim.Dolapta bekleyen kedi dili bisküvileri degerlendirmek icin yapmistim,biraz uyduruk oldu ama olsun tadi nefis.Tavsiyemdir...  :)



  • 1 lt. Süt
  • 2 adet Yumurta Sarısı
  • 1 su bardağı dolusu Şeker
  • 2 yemek kaşığı Nişasta
  • 3 yemek kaşığı Un
  • 1 paket Vanilya,bir limon kabugu rendesi. 
  • 200 ml. Süt Kreması (schlagsahne)
  •  Bir paket kedi dili Bisküvisi


Yapilisi:
Altı kalın tabanlı bir tencereye süt, yumurta sarısı, nişasta ve unu ekleyin karıştırın. Bolca çırpın. İçine şekeri koyup ocağa koyun kısık ateşte karıştırarak göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. 5 dakika boyunca çırparak soğutmaya çalışın. İlk sıcaklık gittikten sonra süt kremasını ekleyerek çırpın.Hafif islattiginiz kalibin alt kismina bisküvileri yerlestirin
Üzerine yavaşça pudingi dökün,tekrar pudingin üzerine bir sira biküvi döseyin.Üstüne pudingin geri kalan kısmını yavaşça döküp yayın. En üstüne kakao serpin. . Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapın. Dilimlenmeyecektir, kaşıkla servis yapın. Afiyet sifa olsun.

6 Temmuz 2014 Pazar

Taze yaprak sarma.

Herkese imrenerek bakiyorum valla millet menü hazirlayip günlük yayin yapiyor.Ben kör topal geriden gelmeye calisiyorum,bazen vakit bulamiyorum,bir de sabah ise gidince iyice bayiliyorum.Neyse ins bu ayar gitmeye calisicam.Sadece bir tarif vermek istedim bakalim yarina Allah Kerim.Herkesin sevdigi gibi ben ve kizlarim cok cok severiz sarmayi hem sarmayi hemde yemeyi,inanin kizlarim benimlen birlikte sararlar ve güzelde yaparlar.(anasinin kizlari mi desem?)  :)
Taze yapraklar hazirdir sizde,bende yok ins Türkiye'den gelicek.Her evin sogan dogramasi farklidir atasözüne dayanarak kendi tarifimi vermek istiyorum. :)
 
 

MALZEMELER:

  •  Pirinc.(göz karari)
  • Bir bardak sizma zeytinyagi veya sivi yag.
  • Üc adet kuru sogan.
  • Tuz (salamura yapragi ise tuzunu dikkate alin),karabiber,kimyon(az miktarda),kurunane.
  • Biber ve domates salcasi.

  • Yapilisi:
    Soganlar yemeklik dogranir ve yagda kavrulur(yagin yarisi üzeri icin),önceden islatilmis ve iyice yikanmis pirincler kavrulan soganlara eklenir salca ilave edilir ve yarim su bardagi su konur ocak kapatilir.Soguyan icin icine baharatlar konur,iyice karistirilir  ve yapraklar güzelce sarilir.Tencereye hafif aralikli sekilde dizilir.Iki bucuk su bardagi su konur ve üzerine yarim kalan yagi da ilave edilir.Kisik ateste pisirilir.Afiyet olsun.

    1 Temmuz 2014 Salı

    RAMAZAN MENÜSÜ 2 # Lokma tatlisi.

    Bugün Ramazan 5 ins inanin günler cabucak geciyor ve yine anlamadan gecirecegiz Ramazani.Allah hakkiyla geciren kullarindan etsin bizi,vaktimizi bosa harcamadan bol ibadetli gecirmeyi nasip etsin ve hayirlisiyla uyandirsin kalplerimizi.Bugün sectigim menüm böyle ve denedigim lokma tarifini vermek istedim.Bakalim hayirlisi. :)
     
     
    MALZEMELER: 
    • 3 Su B. Un
    • Yarım Pk. YaşŸ Maya
    • 2 ç‡orba K. Toz şžeker
    • 1 Fiske Tuz
    • Sıcak Su
    KIZARTMAK İÇİN:
    • SıvıyağŸ
    ŞERBETİ İÇİN:
    • 4 Su B. Toz şžeker
    • 2,5 Su B. Su
    • 1 Dilim Limon 

    HAZIRLANIŞI:

    Unu karışŸtırma kabına alıp ortasını açıyoruz. YaşŸ mayayı ortasına koyuyoruz.
    Mayanın üzerine ılık su döküp karışŸtırma kabının üzerini streç filmle kapatıyoruz.
     Mayanın çözülmesi için 20 dakika bekletiyoruz.
    Maya çözüldükten sonra unun üzerine toz şŸeker ve tuzunu katıp yumuşŸak bir hamur yoğŸuruyoruz. Mayalanması için üzerini tekrar streçle kapatıp dinlendiriyoruz.

    Şerbeti için
    SŸeker, su ve limonu pişŸirip soğŸumaya bırakıyoruz.
     Mayalanan lokma hamurundan yağŸlanmışŸ kaşŸık yardımı ile parçalar kopartıp kızgın yağŸda kızartıyoruz.
    SoğŸuk şŸerbeti genişŸ bir kaba döküyoruz. Kızaran lokmaları şŸerbete sokup 1-2 dakika tuttuktan sonra servis tabağŸına alıyoruz.
     Üœzerine dilediginiz gibi süslüyoruz.