17 Ağustos 2014 Pazar

Kavurmali Pilav.

Uzun bir aradan sonra tekrar geldim,tatil zamani olunca ara vermek ve bu arada duaya siginmak iyi olur diye düsündüm.Tabii her zaman dua etmek ve kardeslerimizi unutmamak lazim.Bu tarifleri Ramazana saklamistim ama kismet bu gün'eymis.Bizim evde en cok pilav ve corba tüketilir,büyük kizim pilav kücükte corba hastasi oldugu icin.Bizede onlara uymak düser,cocuklar yönetiyor bizi adeta. :) Bakalim tarife gecelim...


MALZEMELER:
  • Bir su bardagi pilavlik pirinc.
  • Iki su bardagi su bir bardagi et suyu olabilir.(eger 45dak. önceden islattiysaniz ölcüyü bir’e bir koyun)
  • Iki kasik tereyag.
  • Tuz.
KAVURMA  ICIN:
  • 500gr kusbasi et,karabiber,tuz,siviyag.
  • Etler haslanir ve haslanan etler siyagda sote edilir ve tuzunu karabiberi atilir.

Yapilisi:
Pirincleri iyice yikayip süzgece alin süzülsün yag eriyince pirincleri atin biraz kavurduktan sonra tuzunu atin.Kavrulan pirincin üzerine sicak suyu ilave edin,ocagi kistiktan sonra suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin ve 15 dakika demlendirin, servise yakin kapagi acip kenarlardan baslayarak ice dogru devsirin ve tane,tane olan pilaviniz olacaktir.Servis yaparken bir kase icine önce kavurdugunuz etleri  üzerine pilav koyun,servis tabagina ters cevirip resimde görülen sekli alicaktir.Afiyet sifa olsun...