27 Eylül 2014 Cumartesi

Rokali Fasulye Piyazi.

Herkese Selam olsun.
Bazen bütün tariflerimden vazgecip bitirmek istiyorum herseyi,bazen de kiyamiyorum bunu kac defa düsünüp ve her defasinda da vazgeciyorum.Bir türlü karar veremiyorum,daha dogrusu kiyamiyorum.Sayfamin sayacina baktikca icim aciyor;ama olsun az olsun öz olsun diyorum :) Benim biraz zügürt tesellisi oluyor. ;)  Kalan saglar bizimdir.Esim en cok sevdigi salatadir piyaz,bende ayni yapmiyorum zenginlestiriyorum bayilarak yer. hep öyle olmaz mi hafif degisiklikler guzellestirir herseyi :) Bakalim tarife...
 

MALZEMELER:
  • Bir su bardagi haslanmis kuru fasulye.
  • Bir demet roka.
  • Bir kac dal marul ve yesil sogan.
  • Kirmizi biber (paprika)
  • Tuz,sizma zeytinyagi,sirke.
Yapilisi:
Bütün yesillikler yikanir ve ince dogranir,fasulye haslanir.Büyük karistirma kabina bütün malzemeler alinir ve iyice karistirirlir. Yanina et veya tavuk pisirin harika  yakisir. Afiyet olsun...

18 Eylül 2014 Perşembe

zelati,misir unlu hurmali kurabiye.

Herkese hayirli Cumalar diliyorum,haftanin sonuna geldik ins.Günler cok cabuk geciyor insan anlamiyor gercekten.Hazir okullar acildi beslenme vs derken hemen bir kurabiye yapip sürün firina.Hazir gidalara karsiyim ben elimden geldigince evde birseyler yapip hem deniyor hemde ögreniyorum.Haydi hanimlar hazir yiyeceklere hayir! deyip  saglikli olmaya calisalim...
 

MALZEMELER:

  • 150 gr. un
  • 150 gr. mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr. hurma.
  • 150 gr. eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 100 gr. şeker
  • üstüne serpmek için pudra şekeri
    1. Hurmalari 10 dakika sıcak suda bekletin. Süzüp kağıt havluda kurulayın,yumusayan hurmalari rende yardimiyla ezin veya catalla.
    2. Un, mısır unu, kabartma tozu, vanilin, tuz ve kuru üzümü karıştırın.
    3. Ayrı bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın. Tereyağını ekleyin.
    4. Hepsini bir araya getirip hamuru toparlayın. Eğer şekil verilemeyecek kadar cıvık olduysa, göz kararı un ekleyebilirsiniz (fazla olmasın, bende iki avuç kadar un yeterli oldu örneğin). Dilediğiniz büyüklükte alin ve ic harctan koyup oval şekilde veya pogaca kapatir gibi kapatin.
    5. Fırını 180 C’ye ısıtın. Kenarları kızarmayacak şekilde 12-15 dakika pişirin.
    6. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Hava geçirmez teneke kutuda saklayın.

    14 Eylül 2014 Pazar

    Mercimek köftesi

    Herkese merhaba,hayirli bir hafta gecirmek dilegiyle.Bugün Türkiye'de okullarin ilk günü,burada gecen hafta acildi.Yeni tariflerim artik okuldan gelecek olan kizlarima endeksledim,onlar okuldan gelmeden kahvalti bile etmem edemiyorum cünkü,sabah isten gelip yatiyorum.Neyse;benim kizlar cok sever mercimek köftesini herkes gibi :) Haydi hanimlar sevindirin cocuklari. :)
     
     

    MALZEMELER:
    • Bir su bardagi kirmizi mercimek.
    • Bir su bardagi ince bulgur.
    • Iki su bardagi su.
    • Yesil sogan,maydanoz,kimyon,karabiber,limon ve tuz.
    • Biber ve domates salcasi,siviyag,bir dis sarimsak ve bir adet kuru sogan.
    Yapilisi:
    Mercimek iki su bardagi su ile kaynatilir,hafif pismeye döndügü zaman bulgur ilave edilir ve ocak kapatilir.Tencerenin agzi kapatilir demlenmeye birakilir iyice sogusun.Tavada soganlar pembelesinceye kadar kavrulur icine sarimsak rendelenir,salca ilave edilir iyice kavrulur.Soguyan harcin icine boca edilir (dikkat edin hemen yogurmaya baslamayin sogusun) sonra baharatlar ilave edilir ve iyice yedirilerek yogurulur.Ince dogradiginiz maydanoz ve yesil soganlari en son ilave edin,ve cig kofte s1kar gibi sekil vererek servis edilir.Afiyet olsun dostlar...

    8 Eylül 2014 Pazartesi

    Damla sakizli sütlac

    Ha bugün ha yarin derken arayi uzattim,sonra ne yayinlayayim diye düsündüm yaz ve kisin vazgecilmez sütlü tatlisi olan sütlaca karar verdim.Hele bir de icine damla sakizi kattim ki inanin lezzetine lezzet katti.Burada(almanya) bulmak biraz zor oluyor,vatanimda olanlar kiymet bilin diyorum ve tarife geciyorum...  :) 


    MALZEMELER:

  • Bir kilo süt.
  • Bir su bardagi seker,istege begli cogaltip azalabilir.
  • Bir su bardagi pirinc.
  • Bir paket vanilya ve üzeri icin tarcin.
  • Yapilisi:
    Pirincler iyice yikanir diger yandan süt tencere de kaynatilir,kaynayan sütün icine pirincler atilir.Pirincler pisene kadar  orta ateste kaynatilir,en son seker,bir parca damla sakizi ezilir  ve vanilya eklenir bir tasim kaynatilir.Kaselere paylastirilir,iyice soguduktan sonra servise sunulur.Üzerine tarcin serpilir.Afiyet olsun…