22 Ekim 2014 Çarşamba

PIRASA DOLMASI.

Haftanin ortasindan herkese selamlar,tatilim basladi cocuklarin okulu iki haftaligina kapandi ve ben her günü hafta sonu olarak yasiyorum.Böyle yasarken tatilimi heba ederim valla.Dolmanin her türlüsünü severiz biz,pirasa dolmasi bir baska lezzetli oldu.Tam da pirasa mevsimiyken bol bol yemek gerek. Haydi hanimlar mutfaga,sevindirin ev halkini. :)



Malzemeler:
  • 4-5 adet pırasa
  • 1 su bardağı pirinç.
  • 1'er  tatlı kaşığı biber ve domates salçası.
  • bir tutam maydanoz.
  • 1 adet kücük boy kuru sogan.
  • tuz, karabiber, kimyon.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı:
 
Pırasaların beyaz kısımlarını 15 cm kadar kesiyoruz.
Orta kısmına gelecek şekilde enine bıçakla kesiyoruz.
Tencerede suyu kaynatıp pırasaları bütün olarak haşlıyoruz.Haşlanma sırasında pırasalar gevseyip ayrılmaya başlayınca ocaktan alıp süzüyoruz.Soğuk suya tutuyoruz.Pirincleri önceden sicak suda 45 dakika bekletiyoruz.Ic harci hazirliyoruz.
Pırasa yapraklarını açıp içindeki zarı alıp çok az iç koyup rulo yapıp tencereye diziyoruz.
Bütün pırasaları aynı şekilde sarıp üzerlerine zeytinyağı gezdirip biraz tuz atıp 1 buçuk su bardağı sıcak su koyup orta ateşte önce kaynatıyoruz.Sonra ocağı kısıp kısık ateşte pisiriyoruz

14 Ekim 2014 Salı

Sonbahar salatasi.

Herseyi mevsiminde yemeyi tercih ederim hep,domatesin hem tadi kalmadi hemde zamani gecti.Miss gibi tarhana corbasinin yanina böyle renkli bir salata veya tursu nefis olur.Sadece corba diye sinirlandirmamak lazim tabii salatayi her türlü tüketirim ben ve sizlere tavsiye ediyorum...
 

MALZEMELER:
  •  Havuc,mor lahana,maydanoz,sogan,kornison tursu,tuz,zeytinyagi,limon, veya sirke.
  • Rendelenicek malzemeler rendelenir,dogranicaklar ince dogranir,karistirma kabina tuz limonu yagi eklenir ve iyice harmanlanir.Afiyet olsun...

9 Ekim 2014 Perşembe

Patates corbasi.

Sonbaharin iyice hissedildigi bu günlerde ve benim kücük kizimin corba sezonu da acilmis oldu.Yazik bugün dislerine tel takildi ve sert yiyecekler yiyemiyor,onun icin bol bol corba yapilacak benim mutfagimda. :)  Denemelere devam diyorum ve tarife geciyorum arkadaslar.Bol boool dua ve tevbe  edelim lütfen...
 

Mazemeler:
  • 3-4 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4-5 bardak et, tavuk veya sebze suyu ( Yoksa hazır satılan kurutulmuş sebze tozu veya sade su kullanabilirsiniz.)
  • Tereyağı ve sıvıyağ
  • Toz kırmızı biber, tuz
  • Karabiber,birkac dal maydanoz.
Yapılışı:
  • Soğanı incecik kıyın ve sıvıyağda biraz pembleşene kadar kavurun.
  • Soğana unu katarak bir süre daha kavurup suyunu ekleyin.
  • Yemeğin suyu kaynayınce minik minik doğranan patatesleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
  • Patatesleri ezmek iin makinadan ve ya süzgeçten geçirip sütünü, tuzunu ve karabiberini katıp 5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,ince ince dogradiginiz maydanozlari corbanin icine atin.
  • Üzerine toz kırmızı biberi tereyağında kavurup dökün. AFIYET OLSUN...