17 Kasım 2014 Pazartesi

YABAN MERSINLI TOPKEK.

Artik ben e inaniyorum ki;ben bu top kek isini iyice abarttim sanirim,büyük bir kaliba yapmaktansa kücük keklere bayilirim.Degisiklik yapayim dedim ve icine yabanmersini kattim,cocuklarin hem beslenmesine veya okuldan dönünce eve geldiklerinde missler gibi olur...
 

MALZEMELER:

  • Üc yumurta.
  • Bir bardak seker.
  • yarim bardak siviyag.
  • Bir bardak süt.
  • Bir vanilya ve kabartma tozu.
  • Bir cay bardagi kadar kurutulmus yaban mersini.
  • Aldigi kadar un,
  • Yapilisi:
    Yumurta ve seker iyice cirpilir ardindan vanilya süt ve siviyag eklenir,un ve kabartma tozu elenir karisima eklenir.Hafif unlanmis yabanmersinleri eklenir ve hafif karistirilir .Kaliba kek kalip kagitlari yerlestirilir ve kek kasik yardimiyla bölüstürülür, .180° öceden isitilmis firinda kizarana kádar pisirilir.Afiyet osun...
     

    7 Kasım 2014 Cuma

    RUS SALATASI.

    Bence hafta sonuna yakisacak bir salata diyorum,aylar önce gelen misafirlerime yapmistim bu salatayi.Tekrar gün arkadaslarima yapmayi düsünebilirim,her zaman aramam ama degisik  lezzetleri denemekten de vazgecemem dogrusu.Bakalim mi tarife?
     


    MALZEMELER:

    • 3 adet ortaboy patates.
    • 2 adet ince havuç
    • 1 su bardağı bezelye
    • 3 yemek kaşığı mayonez
    • Bir su bardagi süzme yogurt.
    • Tuz
     
    YAPILISI:
    Patates ve havuç yıkanır soyulur ve 1 cm büyüklüğünde doğranır. Derin bir tencerenin içine su konur patates , havuç ve bezelye bir süzgece konularak suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirilir ve buharda 10 dk haşlanır. Haşlanan sebzeler iyice soğutulur.
    Sebzeleri buharda haşlamak içerdiği vitamini ve doğal lezzetini korumak içindir.Eger buharda yapmazsaniz,patatesleri kabuklari ile haslayip ufak dograyin, havucu ve bezelyeyi sicak suda bir kac dakika haslayin.
    Bütün malzemeler soğuduktan sonra içine tuz, mayonez ve  süzme yoğurt konularak harmanlanır.Servise hazirdir,afiyet olsun...

    4 Kasım 2014 Salı

    Sütlü yagli pogaca

    Izindeyim diye iyice biraktim kendimi kizlar,inanin dinlenemedim bile.Üc haftalik iznim heba oldu gidiyor yani.Neyse hazir izindeyim dedim ve soyle güzel pogaca yapayim dedim kendime.Sonbaharin güzelliklerini seyredip kendimizi ödüllendirelim ins,tabii bu arada fazla kilo almayalim dikkat!! diyorum :)  Neyse;cocuklarin beslenmesine ve okuldan eve gelince miss gibi cay ile birlikte nefis bir atistirmalik olucak.Allah bu günlerimizi aratmasin ve gecirdigimiz ömrümüzü gecirecegimiz ömrümüzden hayirli etsin ins. (amin)... Haydi hanimlar pogacalar benden caylar sizden...
     

    MALZEMELER:

  • Yarım kilo süt (ılık)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumura beyazı (  bir tane sarısı üzerine )
  • 1 pk kuru maya ( 10 gr)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • Aldığı kadar un
  • İç Malzemesi :

    • peynir ve maydanoz.
    Üzerine
    • Yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı süt.

    YAPILISI:

    1. Ilık sütün içine şekeri,ve mayayı karıştırıyoruz ve derin bir kapta yağınıda ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
    2. Tuzunu ve yumurta  ilave ettikten ve karıştırrdıktan sonra azar azar un ilave edip ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
    3. Hamurun üzerini kapatıp sıcak bir ortamda kabarana kadar mayalanmaya burakıyoruz.
    4. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp alimizle biraz açıyoruz ve  peyniriyle karıştırdığımız maydanozudan bir miktar içine koyduktan sonra hamurun kapatıp poğaça şekli veriyoruz.
    5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdikten sonra tekrar 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
    6. Yumurta sarısı ve sütü  karıştırıp üzerlerine sürdükten sonra susam ve cörekotunu serpiyoruz önceden  ısıtılmış  200° firinda pisiriyoruz.Firinda fazla kalmasin kuru oluyor!!!