13 Ocak 2015 Salı

Elmali Tarcinli kek.

Allahin selami ve herkesin üzerine olsun,günler cabucak gecmis ve ortalama bir bucuk ay olmus yeni yayin yapmayali.Elmali keki kis mevsimine cok yakistiririm ben ve evde cok sevilerek tüketilir. herkese tavsiye ediyor ve hemen tarife geciyorum.



MALZEMELER:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
2 adet küp doğranmış yeşil elma
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 adet dilimlenmiş yeşil elma
Pudra şekeri


Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye, karışımınız bir mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Küp doğranmış elmalarınızı, tarçını ve cevizleri de ekleyin.
Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımınıza ilave edin.
Mikserinizin düşük devri ile ya da bir spatula yardımı ile yavaşça unlu karışımınızı yedirin.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza dökün.
Üzerine dilimlediğiniz elmaları da yerleştirip 170 derecelik yaklaşık 40 dakika pişirin.
İlk yarım saat fırının kapağını açmayın. Yarım saatin sonunda, kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için, ortasına bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Değilse, pişirmeye devam edin. Bu noktada, baktınız kekinizin üstü pişmiş ama içi hala çiğ ise, kekinizin üzerine bir yağlı kağıt kapatın ve üstünün yanmadan içini pişmesini sağlayın.
Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ızgaranın üzerine alıp altını da soğutun.
Üzerine, bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpip servis yapın.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık
    Sizi takibe aldım, beklerim
    Sevgiler
    huzunsarisi.com

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar...
    Elma ve tarçın ayrılmaz ikili... her şekilde güzel oluyorlar.. elllerinize sağlık:)
    Blog ziyaretleri oyunuyla geldim zaten takip ediyormuşum sizi... blogu takipe aldım sadece:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Etkinliğime katıldığınız için çok teşekkür ederim. sevgiler www.filizza.blogspot.com ve cok yakında www.filizza.com

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar filiz hanımın etkinliğinden geliyorum :)
    Sizi takibe aldım,bende sayfama beklerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Harika ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. selam, bloglara yorum yapma etkinliğinden geldim.
    bu gece canım kek çekiyor nedense, üşenmeyip yapsam mı ki bu saatte :)

    YanıtlaSil
  7. Elmalı kek deyince akan sular durulur Serap'cım..Hele en üstteki elmalar yokmuu...Çokta güzel yapmışsın ellerine saglık canım.

    YanıtlaSil
  8. Arkadaslar hepinize ayri,ayri tesekkür eder ve devamini dilerim.Gercekten cok mutlu oldum nazik yorumlariniz icin...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Serap hanım 129. Takıpcınızım ve google artıda ekledım sevgılerımle
    http://pinarinkazani.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  10. Elmalı lezzetler favorimdir, ellerinize sağlık....sevgilerimi bırakıp sizi takibe aldım...

    YanıtlaSil

Sevgili arkadaslarim ve misafirlerim,bana ugradiginiz ve yorum yazdiginiz icin cok tesekkür ediyorum.Beni yanliz birakmadiniz hic sanal alemde hepimiz bir aile gibi olduk.Sevgilerimle...