17 Ocak 2015 Cumartesi

KIS KISIRI

Kisiri sevmeyen varmidir diye sorsam cevap alabilirmiyim  acaba? Benim kizlar okuldan gelince isterler hep hele ki yaninda lahana tursusu harika olur.Yaz kis her mevsim sevilecek bir lezzet,kim icat ettiyse iyi etmis diyorum ve tarife bakalim diyorum...


MALZEMELER:

  • Bir su bardagi  ince bulgur.
  • Yarim demet maydanoz.
  • Mor lahana,yesil sogan,göbek salata,
  • Biber salcasi,domates salcasi.
  • Kimyon,karabiber,tuz,limon,nar eksisi siviyag.
Yapilisi:
Bulgur bir bucuk su bardagi sicak suyla islatilir.Soguyup kendini cekince salcasi ve baharatlar eklenir,yesiller dogranir limon, nar eksisi siviyag ve yesillikler de katildiktan sonra iyice karistirilir.1o dakika dinlendikten sonra servise hazirdir. AFIYET OLSUN...

13 Ocak 2015 Salı

Elmali Tarcinli kek.

Allahin selami ve herkesin üzerine olsun,günler cabucak gecmis ve ortalama bir bucuk ay olmus yeni yayin yapmayali.Elmali keki kis mevsimine cok yakistiririm ben ve evde cok sevilerek tüketilir. herkese tavsiye ediyor ve hemen tarife geciyorum.



MALZEMELER:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
2 adet küp doğranmış yeşil elma
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 adet dilimlenmiş yeşil elma
Pudra şekeri


Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şekeri, şeker tamamen eriyinceye, karışımınız bir mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Küp doğranmış elmalarınızı, tarçını ve cevizleri de ekleyin.
Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımınıza ilave edin.
Mikserinizin düşük devri ile ya da bir spatula yardımı ile yavaşça unlu karışımınızı yedirin.
Yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza dökün.
Üzerine dilimlediğiniz elmaları da yerleştirip 170 derecelik yaklaşık 40 dakika pişirin.
İlk yarım saat fırının kapağını açmayın. Yarım saatin sonunda, kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için, ortasına bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Değilse, pişirmeye devam edin. Bu noktada, baktınız kekinizin üstü pişmiş ama içi hala çiğ ise, kekinizin üzerine bir yağlı kağıt kapatın ve üstünün yanmadan içini pişmesini sağlayın.
Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ızgaranın üzerine alıp altını da soğutun.
Üzerine, bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpip servis yapın.